الاداره الـمـديـر الـعـام
المساهمات : 88 تاريخ التسجيل : 06/09/2008
| موضوع: الفته الفلسطينيه 2008-09-24, 19:11 | |
| المقادير:
فراخ أو اللحمة رز مصرى (ممكن بسمتى) بصلة صغيرة مقشرة 3 فصوص حبهان ورق لورى (اختيارى) ملح فلفل اسود 4 ملاعق كبيرة زيت للقلى 3 فصوص ثوم 4 او 5 حبات فلفل أخضر طويل (حامى) عصير 5 ليمونات صغيرة او 2 من الليمون الكبير خبز الرقاق الابيض لوز مقشر كاجو(اختيارى)
على فكرة طبعا كمية اللحمة او الفراخ او الرز حسب عدد افراد اسرتك
الطريقة:
اولا نقطع اللحم او الفراخ و نغسله و نحطه فى حلة مع الحبهان و البصلة وورق اللورى و فلفل اسود و لتر ماء و نسيبه على نار لغاية مايغلى نشيل الزفرة اللى على الوش و نحط الملح و نوطى النار شوية
نغسل الرز و نحط معلقة السمن او الزيت فى الحلة على النار و نقلبه مع الرز دقيقتين و نضيف عليه كوب من شوربة اللحم و نزود الباقى ماء لو محتاج و نظبط الملح نحمر الكاجو و اللوز فى الزيت و نطلعه على مناديل نضع التوم و الفلفل الاخضر و عصير الليمون و ملح فى القطعة اللى مع الخلاط اللى بتفرم او فى الخلاط نفسه (دى اسمها الدقة)
التقديم:
نقطع الرقاق قطع صغيرة و نحطه فى صينية التقديم نحط عليه حواى تلت كوب من مرقة اللحم و نسيبه شوية يشربها نحط عليه الارز و بعدين نحط عليهم الكاجو و اللوز المحمصين و عليهم نحط اللحمة او الفراخ (يفضل نحمرها بعد سلقها مع معلقة سمن على النار) و جنبها بنحط الدقة و ناخد منها نحط على الرز و ناكل بالهنا و الشفا
ممكن كمان ناخد من مرقة اللحم نعمل شوربة لسان عصفور او شعرية و ممكن كمان نقدم معاها لبن زبادى | |
|